Foto's door Koen Kievits

 

 

 

 

Voor Kunst op de Koffie deed Marieke onderzoek naar het huis als lichaam. Hiervoor verbleef zij 24 uur in twee verschillende huizen met hun bewoners in het Arnhemse Spijkerkwartier. Marieke werd onderdeel van hun dagelijkse rituelen, lag op de grond , luisterde naar de echo van de stenen huid van het huis en zong terug. Marieke noemde de twee huizen 'de oude Dame' en 'het Maatpak' en tekende haar 24-uurs bezoeken op. Tijdens deze 24-uurs bezoeken ontdekte Marieke dat de bewoners de adem van een huis zijn. Samen met Arghje, Hanneke, Maaike, Maarten en Mariëtte van het Arnhemse kamerkoor Novo Cantare deed ze verder onderzoek in 'de oude Dame' en 'het Maatpak' naar hoe een huis ademt en maakte ter plekke een performance. 

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 presenteerde Marieke haar onderzoek naar het huis als lichaam tijdens het Kunst op de Koffie finale weekend in buurthuis de Lommerd in het Spijkerkwartier. Mariekes 24-uurs tekeningen waren daar doorlopend te zien. 

Samen met Arghje, Hanneke, Maaike, Maarten en Mariëtte performde ze 'dit huis dit lichaam'. Het aanwezige publiek werd op zaterdag 1 april toe gezongen en geademd in 'het Maatpak' en op zondag 2 april in 'de oude Dame'. 

Marieke maakte een publicatie met tekst die ze tijdens de performance voordroeg en beeld dat zij tekende tijdens haar 24-uurs huisbezoeken, getiteld 'dit huis dit lichaam'. Er zijn nog steeds exemplaren hiervan bij Marieke te bestellen. In september 2023 verscheen een podcast van Kunst op de Koffie gemaakt door Maartje Willems over Mariekes maakproces van 'dit huis dit lichaam'. 

 

 

 

 

dit huis dit lichaam

Publicatie met tekst die Marieke tijdens de performance voordroeg en beeld dat zij tekende tijdens haar 24-uurs huisbezoeken, getiteld 'dit huis dit lichaam'.

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 5-8 dagen